Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Interesante

Adevărate produse italiene: salam

Adevărate produse italiene: salam

Aici gurmanzilor li se oferă cel mai larg sortiment – bresaola, ventricina, cotechino, culatello, mortadella, salsiccia… Ce? Este prima dată când auziți aceste nume? Ei bine, atunci să le cunoaștem mai bine.

Ventricina: O Mâncare Simplă cu Istorie Regală

Ventricina: O Mâncare Simplă cu Istorie Regală
Fotografie brunellosalumi.com
Ventricina este un tip foarte cunoscut de cârnați. Este produs în Cronialeto, un sat din provincia Teramo. Ventricina este făcută din carne tocată de porc, cu chiflă, usturoi, coajă de portocală, ardei iute și dulce, rozmarin – o mâncare pentru săraci, preferată de regele din Napoli.

Cotechino: Tradiția de Anul Nou

Cotechino: Tradiția de Anul Nou
Fotografie lacucinaitaliana.com
Cotechino este un cârnat gras de porc. Este făcut din bucăți rulate de piele, carne, untură și condimente într-o carcasă naturală făcută din intestine de porc. Este gătit timp de cel puțin două ore și servit fierbinte. Cotechino se consumă în special în ajunul Anului Nou.

Culatello: Regina Jambonului Italian

Culatello: Regina Jambonului Italian
Fotografie la-fermata.nl
Culatello este o șuncă de cea mai înaltă calitate. Această faimoasă șuncă de Parma își ocupă locul cuvenit printre delicatesele italiene tradiționale. Culatello este un produs tipic din Bassa Parmense, o zonă situată la nord de Parma. Este un adevărat fenomen al unei gastronomii locale variate și surprinzător de gustoase.

Climatul umed și ceața densă care caracterizează Bassa Parmenze ajută faimoasa șuncă să-și dobândească gustul și aroma incomparabile. La doar douăzeci de kilometri de malurile râului Po, umiditatea aerului nu este aceeași și nu va fi posibilă obținerea unui culatello cu adevărat caracteristic. Mulți oameni au încercat să facă această delicatesă în afara Bassa Parmenze, dar în zadar: produsul este fidel țării sale natale și eșuează pe meleaguri străine. Poate de aceea gustul „reginei jambonului” pare și mai rafinat și unic. Culatello este un produs neobișnuit, necioplit într-un mod țărănesc, dar în același timp are o aromă delicată care poate evoca o gamă întreagă de emoții, de la extaz la beatitudine liniștită.

Culatello a fost lăudat de poeți, scriitori și muzicieni eminenți, începând cu Gabriel D’Annunzio, care, în scrisoarea sa către sculptorul Renato Brozzi, scria despre sine că este un „admirator pasionat al culatello”. El a comparat tandrețea și rotunjimea acestuia cu formele ispititoare ale unei femei tinere, confirmându-și astfel faima de poet senzual.

Strălucitul compozitor Giuseppe Verdi nu și-a ascuns nici el pasiunea pentru culatello, trimițându-l în dar primarului din Busseto, un oraș din provincia Parma.

Această șuncă a cucerit inimile multor oameni, printre care celebrități precum Bill Clinton, Tony Blair, Oscar Luigi Scalfaro și Ioan Paul al II-lea.

Culatello se află întotdeauna pe culmile faimei. Dar producătorii săi nu se opresc la ceea ce au realizat și încearcă să îmbunătățească gustul acestei delicatese, care a apărut recent pe cele mai rafinate mese.

Producția de culatello poate fi numită o adevărată artă. Ea păstrează tradițiile țărănești care necesită mâini pricepute, experimentate și un înalt profesionalism.

Mortadella: Gustul inconfundabil al Bolognezei

Mortadella: Gustul inconfundabil al Bolognezei
Fotografie foodnetwork.co.uk
Mortadella este cel mai cunoscut tip de cârnați italieni, alături de salam. Este celebrul cârnat fiert din Bologna. Mortadella este preparată din carne tocată de porc și grăsime de porc, ceea ce produce o textură pătată caracteristică. Carnea tocată de porc este adesea amestecată cu alte tipuri de carne: vită, vițel, carne de cal. Uneori, la cârnați se adaugă măruntaie, resturi. Usturoiul, boabele de piper, vinul, fisticul sunt folosite ca mirodenii în prepararea mortadellei. Este unul dintre cârnații preferați de italieni – sub formă de felii subțiri este folosit pentru sandvișuri. Se mănâncă cu pâine și legume murate și măsline. Mortadella este, de asemenea, o umplutură populară pentru mâncăruri precum găluștele.

Salsiccia: Condimentul Tradițional Italian

Salsiccia: Condimentul Tradițional Italian
Fotografie meatsandsausages.com
Salsiccia este un tip de speck. Acest cârnat de porc picant este foarte condimentat, asezonat cu sare de mare naturală și coriandru.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *