Istoric

Cannoli este un desert tradițional din Sicilia

Cannoli este un desert tradițional din Sicilia

Cannoli sunt numite după forma lor – sunt tuburi lungi din aluat subțire. Umplutura pentru cannoli este pe bază de brânză ricotta, renumită pentru conținutul său scăzut de calorii. În funcție de rețetă, umplutura cannoli poate conține fulgi de ciocolată sau fructe confiate. Ca decor, se folosesc ciocolată rasă, migdale feliate, fistic tocat, în care sunt înmuiate capetele tuburilor umplute cu cremă de brânză.

Istoria cannoli începe în Evul Mediu. Nu se știe în ce parte a Siciliei au fost inventate cannoli, cel mai probabil a fost partea de vest a Siciliei – Palermo și împrejurimile sale.

Numele „cannoli” provine de la forma diminutivă a cuvântului canna – tulpina trestiei de zahăr. În Evul Mediu, cannoli aveau forma unui tub prin rularea aluatului într-un cerc plat, care era apoi înfășurat în jurul tulpinii de trestie. Cannoli era o prăjitură coaptă primăvara, în timpul Carnavalului, deoarece primăvara oile produc mai mult lapte pentru prepararea ricotta. Acum, cannoli poate fi savurat în orice moment al anului.

Cannoli sunt făcute dintr-un aluat special la care se adaugă vin (de obicei marsala). Vinul conferă flexibilitate aluatului și, atunci când se evaporă în timpul gătitului, dă cannoli-ului o crustă crocantă. Aluatul se întinde foarte subțire, se formează în tuburi și se prăjește în ulei. Când tuburile se răcesc, unele dintre ele sunt acoperite cu ciocolată și apoi umplute cu ricotta bogată.

Acum ați aflat despre deliciul tradițional sicilian – cannoli. Acum, datorită magazinului nostru online, nu trebuie să mergeți în Sicilia pentru a gusta adevărate cannoli siciliene. Puteți comanda cannoli gata preparate, coapte în conformitate cu toate tradițiile, și să vă surprindeți familia cu un desert nou. Și puteți experimenta cu umplutura. Deși umplutura tradițională de cannoli din brânză ricotta le va permite celor care numără caloriile să se delecteze cu un desert delicios.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *