Pentru a înțelege ce este bucătăria italiană, trebuie să o gustați! Iar turul gastronomic în Italia vă va ajuta să înțelegeți că mâncarea pentru italieni nu este doar un element al vieții lor de zi cu zi, ci și o parte integrantă a culturii italiene! Este bine cunoscut faptul că italienii sunt adevărați gurmanzi și sunt atenți nu numai la calitatea produselor pe care le consumă, ci apreciază și arta gătitului. Bucătăria italiană este cu adevărat o adevărată artă! Și nu este greu de observat acest lucru. Aproape fiecare italian este un bucătar excelent, iar în acest caz bărbații depășesc adesea femeile.
Particularitățile culinare ale diferitelor regiuni din Italia
Este interesant faptul că fiecare regiune a Italiei are propriile sale particularități culinare. De exemplu, în nord se preferă orezul și untul, în timp ce în sud pastele și uleiul de măsline sunt mai populare. Bucătăria italiană a devenit integrală datorită meritelor celebrului bucătar italian Artusi, care în 1870 a colectat peste 1800 de rețete de mâncăruri italiene din toată Italia.
Secretul popularității mondiale a bucătăriei italiene
Care este secretul recunoașterii și popularității mondiale a bucătăriei italiene? Este simplu – este conservarea și transmiterea atentă a tradițiilor culinare remarcabile din generație în generație.
Pizza, paste și vin — simbolurile Italiei
Fotografie basilandgrape.com/
Și, într-adevăr, astăzi bucătăria italiană este considerată internațională, deoarece cu greu veți găsi un oraș sau chiar un oraș în care să nu existe un restaurant italian sau un loc în care să vi se servească risotto italian sau paste tradiționale, ca să nu mai vorbim de pizza. Pizza este de mult timp un fel de mâncare cunoscut nu numai în Europa, ci și în Asia și America. Iar espresso și cappuccino sunt două băuturi fără de care niciun iubitor de cafea nu își poate imagina viața, dar nu toată lumea crede că Italia este locul de naștere al acestor băuturi.
Cu toate acestea, mâncărurile și produsele italiene de renume mondial nu sunt singura sa specialitate.
Obiceiurile culinare ale italienilor: tradiții și atitudini
Punctul culminant al bucătăriei italiene este însăși atitudinea italienilor față de mâncare și față de procesul de gătit.
În Italia nu se obișnuiește să iei o gustare în grabă, astfel încât Italia și „fast food-ul” sunt greu compatibile. În Italia, se obișnuiește să se mănânce pe îndelete, într-un cerc de prieteni de familie sau colegi de muncă, în timp ce se poartă o conversație animată, bând o sticlă de vin excelent.
Celebra zicală „mănâncă-ți micul dejun, împarte prânzul cu un prieten și dă-i cina dușmanului tău” nu se aplică italienilor și atitudinii lor față de mâncare. Un mic dejun tipic italian este o ceașcă de cappuccino (este cappuccino, deoarece această cafea este considerată „cafeaua de dimineață” în Italia) cu un croissant sau un biscuit italian. Prânzul este considerat a fi masa principală aici. La 13-15.00 se mănâncă primul fel (interesant, acesta include paste), al doilea fel (risotto, tocană etc.), salată și neapărat desert. Este de remarcat faptul că italienii iubesc dulciurile, în special înghețata, a cărei varietate este renumită în această țară. Cina este de obicei pregătită nu prea bogat, deși în unele cazuri (de exemplu, în rândul oamenilor de afaceri) de multe ori prânzul și cina „schimba locurile” – în timpul zilei – o gustare ușoară, iar seara – o masă completă.
Turul gastronomic în Italia, desigur, nu vă obligă să urmați cu strictețe ordinea acceptată de italieni, dar ceea ce este puțin probabil să renunțați este obiceiul de a lua prânzul și cina cu vin. La urma urmei, după cum se crede în Italia, vinul înainte de cină trezește apetitul, iar după – promovează o mai bună digestie a alimentelor.
Italienii preferă adesea să ia masa în oraș, așa că există o cultură a restaurantelor bine dezvoltată. Puteți găsi un restaurant sau o cafenea pentru fiecare gust și buget: de la o variantă economică la una destul de solidă. În același timp, în orice instituție puteți conta pe mâncare de înaltă calitate și servicii excelente.
Tururi gastronomice în Italia: o experiență unică
Așadar, ce este bucătăria italiană? Este vorba de sosuri și paste, pizza și măsline, brânză și vin! Puteți gusta toate acestea și multe altele într-un tur al Italiei, care, la fel ca bucătăria sa, nu este mai puțin picantă, condimentată și savuroasă!
Așadar, bucătăria italiană este paste și sosuri, este pizza și măsline, este brânză și vin. Toate acestea pot fi gustate mergând într-un tur gastro al Italiei. Dar, cel mai important, într-o călătorie culinară pentru a înțelege că bucătăria italiană este și Italia însăși, ușor picantă, picantă și incredibil de suculentă.